Adres: Rijnseweg 5A, 3984 NG Odijk

Onze werkwijze


We bewerken het land volgens de uitgangspunten van de biologische teelt. Dit is voor ons gewoon vanzelfsprekend. Planten, zaden, pootgoed, fruitbomen, rozen, potgrond, compost, stalmest bestellen we bij telers/leveranciers, die biologisch werken (zie bij links).
We werken in het ritme van de seizoenen. Al doende zoeken we naar evenwicht en harmonie op de tuin. Biodiversiteit, een grote variatie aan levende organismen is daarbij van belang.
Bij de indeling van het land vormde de bestaande boomgaard met z’n lange, lichtgolvende rijen pruimen, die lijken aan te sluiten bij de even verderop stromende, meanderende Kromme Rijn het uitgangspunt. We hebben een aantal rijen pruimen verwijderd om ruimte te scheppen voor de akkers, waar we groente, klein fruit, kruiden en bloemen telen. Ook deze akkers lopen in een licht bocht. Al het snoeihout is verwerkt in takkenrillen langs de rand van de tuin. Van de wortelstronken bouwden we een wal rond de bijenstal.

Open imkerijdag

De BijenAkker is een van de locaties, waar de bijen van Imkerij Two Bee hun belangrijke werk doen. Jaarlijks doen we mee met de landelijke Open Imkerijdag. De datum en andere informatie vindt u bij actueel

Rondleiding

Wij verzorgen ook voor groepen een rondleiding op ons terrein. Wij nodigen u uit om met ons contact op te nemen voor nadere informatie.